tiistai 17. joulukuuta 2019

Kuudes viikko Saksassa


Ma 02.12.2019

Viimeinen kokonainen viikko lähti iloisin mielin käyntiin. Olimme menossa englannin tunnillemme, mutta emme löytäneet luokkalaisiamme mistään. Meille iski pieni paniikki, että mistä löydämme luokkamme Menimme sitten kysymään yhdeltä opettajistamme, että missä muut ovat, mutta hän ei tiennyt missä he ovat ja sanoi että menkää etsimään. Sitten pyörimmekin ympäri koulua ja onneksi yksi luokkalaisistamme oli tullut etsimään meitä. Enkun tunti sujuikin hyvin, jos ei alun vaikeuksia lasketa. Seuraavana oli kemiaa ja hermotunti, jossa jatkoimme leffan katsomista. Iltapäivällä meillä oli vielä kasvohoito tunti sekä atk-tunti.
Illalla kävimme kaupassa hakemassa viikon ruokatarpeet ja teimme ruokaa. Aloimme myös miettimään, miten ihmeessä saamme kaiken tuotua takaisin Suomeen.


Ti 03.12.2019

Olimme menossa aamulla jalkahoitotunneille, mutta meille kerrottiinkin luokkaan sisään mennessämme, että meillä ei olekaan jalkahoitoa vaan meidän pitäisi olla jossain aivan muualla. Joku toisen luokan oppilaista lähtikin sitten viemään meitä toiselle puolelle koulua, jossa meillä oli jonkinlainen koulutus. Koulutus oli happokuorinnoista. Emme kuitenkaan ymmärtäneet koulutuksesta mitään, koska se oli tietenkin Saksaksi. Koulutuksen jälkeen lähdimme töihin. Tänään piti olla viimeinen työpäivämme, mutta opettajat ehdottivat, että menisimme töihin vielä torstainakin, jos se sopii työpaikoille.

Anni P hoiti töissä pyykkejä ja kaikkea muuta siivous hommaa. Hän pääsi myös seuramaan kasvohoitoa. Sama asiakas kävi aikaisemminkin hoidossa ja hän osasi suomea, joten hänen kanssaan oli hauskaa puhua.

Anni R pääsi seuraamaan kolmea eri kasvohoitoa, lakkaamaan yhdet varpaankynnet sekä koristelemaan hoitolaa jouluisemmaksi.




Ke 04.12.2019

Keskiviikkona meillä oli koko päivän teoriatunteja. Kirjoitimme koko päivän blogia.  Iltakin meni vain rentoutuessa kotona.








To 05.12.2019

Aamupäivällä teimme happokuorintakoulutuksessa opetetuilla tuotteilla kasvohoidot pareittain molempiin suuntiin. Tässä menikin koko kouluaikamme. Tästä lähdimme tuttuun tapaan molemmat töihin.

Anni P:n viimeinen työpäivä alkoi pyykkien laitolla ja siivoamisella. Tällä kertaa hän ei päässyt seuraamaan hoitoja, joten hän siivoili ja järjesteli kaikkea. Hän sai työkavereiltaan myös pienen lahjan ja sitten hän lähtikin kotiin

Anni R pääsi tekemään kahdet alkupuhdistukset, värjäämään kahdet ripset sekä tekemään yhden käsihoidon. Näiden lisäksi hän seurasi kolmea erilaista kasvohoitoa. Kotiin hän pääsi klo 19 aikaan.


Pe 06.12.2019

Meillä oli aamulla ensin markkinointi tunnit. Tämän jälkeen Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon ultraäänilaitteella. Tästä menimme matematiikan tunneille. Viimeisenä meillä oli meikkausta. Viimeisillä tunneilla veimme oppilaille suomalaisia herkkuja maisteltavaksi itsenäisyyspäivän kunniaksi. Oppilaat halusivat myös ottaa meidän kanssamme yhteiskuvan. Pääsimme kotiin klo 15. Ilta meni ihan kotona rentoutuessa.






La 07.12.2019

Lauantaina päätimme lähteä Düsseldorfiin. Kävimme kuitenkin vain ihan muutamassa kaupassa, koska olimme molemmat aika kipeinä. Loppu päivä menikin maatessa kotona ja pakkaillessa matkalaukkuja. Illalla kävimme vielä kaupassa ja syömässä italialaisessa ravintolassa.





Su 08.12.2019

Sunnuntai menikin meillä vain pakatessa laukkujamme ja siivoillessa asuntoamme.


Ma 09.12.2019

Menimme kouluun kymmeneksi, koska meidän ei tarvinnut osallistua englannin tunneille. Meillä olikin siis viimeinen kemian tuntimme. Tunti meni tuttuun tapaan blogia kirjoittaen. Sitten meillä oli hermotunnit. Tunnin alussa saimme oppilailta jäähyväislahjan ja hyvästelimme heidät. Saimme myös opettajilta pienen paketin. Opettajat kyselivät meiltä vielä fiilikset ja pääsimmekin kotiin sen jälkeen. Kun pääsimme kotiin kävimme kaupassa palauttamassa pullot ja menimme takaisin kämpille odottamaan isännöitsijäämme. Hän kävi tarkastamassa asunnon ja palauttamassa meille takuuvuokran. Loppu ilta menikin pakatessa.



Ti 10.12.2019

Aamulla herätys olikin klo 4.30. Veimme vielä roskat ja sitten lähdimmekin suuntaamaan kohti juna asemaa. Kävely matka asemalle isojen matkalaukkujen kanssa oli hyvin mielenkiintoista, mutta selvisimme onneksi. Päästääksemme lentokentälle meidän täytyi kulkea bussilla ja kahdella junalla. Selvisimme lentokentälle ehjin nahoin. Vain yksi seitsemästä matkatavarastamme meni rikki. Kentällä kävimme aamupalalla mäkkärissä ja odotimme että pääsisimme chekiniin. Kun olimme saaneet laukut menemään ruumaan olikin turvatarkastuksen aika. Tarkastuksessa oli pelottava kone joshon piti mennä seisomaan kädet ylhäällä. Anni R joutui käpälöitäväksi, mutta hänkin pääsi onneksi lähtemään takaisin Suomeen. Odottelimme vielä noin 1,5 h ja sitten lentomme lähti. Lento sujui hyvin. Olimmekin Suomessa n. 15 min etuajassa. Siitä lähdimmekin kohti kotejamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti