keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Neljäs viikko Saksassa


Ma 18.11


Aamu alkoi tuttuun tapaan englannilla. Tunnin aikana yritimme saada rästihommia tehtyä kuten kirjoitettua blogia. Seuraavalla tunnilla meillä olisi ollut kemiaa, mutta oppilailla oli koe niin tunnin opettaja sanoi meille, että voidaan mennä tekemään kouluhommia muualle. Niinpä menimme isoon aulaan, joka on koulun keskellä ja teimme siellä eri tehtäviä. Sitten meillä olikin hermotunnit, joiden opettaja on kyllä yksi suosikeistamme! Tunnin alussa oli selvästi jonkin laista vääntöä oppilaiden välillä. Seuraavalla tunnilla meillä oli kasvohoitoja ja saatiin olla pareja keskenämme mikä oli kivaa. Käytimme mikrohionta laitetta, joka tuntui aika rajulta iholla. Iho kyllä tuntui mukavalle hoidon jälkeen, mutta kristalli hippusia löytyi vielä 
illallakin suusta ja korvista. Viimeinen tunti olikin atk-tunti eli kirjoitimme wilma päiväkirjaa. Illalla mentiin käymää vielä kaupassa ja kokeilimme onneamme hamppareiden kanssa uudelleen. Tällä kertaa onnistuimme ja niistä tuli suussa sulavia. 


Ti 19.11

Pulun mielestäkin oli vääryys jättäää kanat
ilman tuliaisia.
Ensimmäisellä tunnilla teimme jalkahoitoja ja mitkä menivät hyvin. Saimme niistä kehuja. Saimme myös kuulla, että meidän ei tarvitse osallistua mallipäivään, joten pääsisimme jo 12 kotiin! Ennen kotiin pääsyä meillä oli vielä derma visulizer tunti.
Kun pääsimme koulusta, menimme kämpille ja söimme/katsoimme netflixiä. Sitten suuntasimme kohti hevostarvike kauppaa. Kauppa oli vähän pettymys. mutta kyllä Anni P löysi itselleen uudet kannukset. Sitten käytiin vielä pienessä eläinkaupassa, josta Anni R:n lemmikit saivat tuliaisia (paitsi kana raukat). Sitten alkoikin penkkari asujen metsästys isosta naamiaisliikkeestä. Tunnin rajun sovittelujen jälkeen löysimme itsellemme asut ja vielä hyvään hintaan.




Ke 20.11

Keskiviikot ovat teoriapäiviä, jolloin ei tehdä mitään hoitoja. Mutta tämän päivän piti olla poikkeus ja meillä piti olla koulua klo 18 asti mallipäivän takia. Saimme kuitenkin kuulla yhdellä tunnilla, että meidän ei tarvitse osallistua mallipäivään, eikä meidän tarvitsisi tulla torstaina kouluun vaan riittäisi meneminen töihin. Tuli kyllä tarpeeseen rentoviikko, koska reissu on ollut kumminkin hyvin rankkaa. Kun pääsimme koulusta, teimme ruokaa ja vietimme vaan aikaa keskenämme rentoutuen.



To 21.11

Aamulla me molemmat nukuimme pitkään, luimme kirjoja ja katsottiin ohjelmia. Työt meillä alkoi eri aikoihin, joten teimme ruuan aikaiseen, että molemmat ehtivät syömään.

Anni P:n työt alkoivat klo 14. Töissä hän oli kahdestaan yhden työntekijän kanssa. Hän pääsi tekemään alkupuhdistuksia asiakkaille, sekä tekemään käsihierontoja. Asiakkaille tehtiin mm happokuorintaa, jota oli mielenkiintoista seurata.

Anni R aloitti työt klo 17. Työpaikalla alkaisi klo 18 tapahtuma, joten Anni auttoi koristeluissa ja valmisteluissa. Hänen tehtävänsä oli valmistaa glühweiniä, johon tuli 6 pulloa viiniä, amarettoa ja teetä. Seos lämmitettiin kattilassa asiakkaita varten. Kun tapahtuma alkoi, Annin tehtävä oli tuoda uusia ja kuumia kasvokompresseja aina, kun uusi asiakas saapui pikakasvohierontaan. Tapahtuma päättyi klo 21 ja samalla Annikin pääsi kotiin. Hän sai kyydin kotiin yhdeltä työntekijöistä, koska heidän mukaansa rautatieasema ei ole turvallinen tuohon aikaan illasta. 




 
Pe 22.11

Aloitimme päivän markkinointitunneilla. Tuntien jälkeen oli käytäntöä ja Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon mikrohiontalaitteella. Seuraavaksi meillä oli matematiikan tunnit, jolloin molemmat luimme kirjaa. Viimeisillä tunneilla oli ehostusta, jolloin meille tehtiin häämeikit. Koulupäivä päättyi klo 15. Päästyämme kotiin otimme meikit heti pois ja rentouduimme omissa huoneissamme muutaman tunnin. Illalla lähdimme käymään vielä kaupassa ja lataamassa Netflixistä ohjelmia sekä pyörimme hetken myös joulumarkkinoilla. 


La 23.11

Mersu liikkeestä ei tällä kertaa
valitettavasti lähtenyt mitään mukaan,
sillä matka budjetti ei tällä kertaa riittänyt
Lauantaina suuntasimme Düsseldorfiin. Matka sujui mukavasti bussilla sekä junalla. Düsseldorfissa kävimme joulumarkkinoilla ja muutenkin shoppailemassa. Löysimme kaupoista paljon hyviä tuliaisia ja joululahjoja.

 Düsseldorfissa kaikki liikkeet olivat paljon isompia kuin muualla. Esimerkiksi Primark oli 5 kerroksinen ja paikallinen kirjakauppakin oli 7 kerrosta korkea. Sieltä löytyikin todella suuri valikoima kirjoja englanniksikin. 

Emme löytäneet hyvää ruokapaikkaa, joten päädyimme mäkkäriin illalliselle. Ruoan jälkeen matkustimme metrolla takaisin rautatieasemalle, josta makasimme junalla Mönchengladbachiin ja sieltä toisella junalla kotikaupunkiimme. Loppuilta menikin ihan vain oleskellessa kotona.






Su 24.11 

Sunnuntaina päätimme matkustaa uudestaan Alankomaihin Venlo kaupunkiin. Tällä kertaa matka taittui kahdella junalla. Venlossa kävimme taas kauppoja läpi etsien joululahjoja ja tuliaisia. Ei varmaankaan yhtään yllätä, että jälleen päädyimme Primarkiin ostoksille. Kävimme kyllä muissakin kaupoissa ja löysimme paljon hyviä lahjoja. Tässä menikin monta tuntia ja päädyimme jälleen mäkkäriin syömään, koska monet ravintolat olivat kiinni tai todella kalliita. Törmäsimme myös Venlossa Pyhä Nikolaukseen sekä hänen kanssaan kulkeviin naamat mustaksi maalanneita henkilöitä, jotka jakoivat karkkia lapsille. Tapasimme myös Petteri punakuonon. Tällä hollantilaisella porolla oli hyvin mielenkiintoiset äänet, kun sen edessä olevasta napista painettiin. Se muistutti lähinnä lapsen kiljuntaa johtuu varmaan murteesta sillä ei muisteta että porot ääntelisivät ihan tällä tavoin Suomessa. Tästä sitten matkasimme taas kahdella junalla kotiin. Kotona siivosimme, koska Barbara laittoi meille viestiä ja kertoi, että maanantaina työmiehet tulisivat remontoimaan toisen Annin keittiön.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti