tiistai 17. joulukuuta 2019

Kuudes viikko Saksassa


Ma 02.12.2019

Viimeinen kokonainen viikko lähti iloisin mielin käyntiin. Olimme menossa englannin tunnillemme, mutta emme löytäneet luokkalaisiamme mistään. Meille iski pieni paniikki, että mistä löydämme luokkamme Menimme sitten kysymään yhdeltä opettajistamme, että missä muut ovat, mutta hän ei tiennyt missä he ovat ja sanoi että menkää etsimään. Sitten pyörimmekin ympäri koulua ja onneksi yksi luokkalaisistamme oli tullut etsimään meitä. Enkun tunti sujuikin hyvin, jos ei alun vaikeuksia lasketa. Seuraavana oli kemiaa ja hermotunti, jossa jatkoimme leffan katsomista. Iltapäivällä meillä oli vielä kasvohoito tunti sekä atk-tunti.
Illalla kävimme kaupassa hakemassa viikon ruokatarpeet ja teimme ruokaa. Aloimme myös miettimään, miten ihmeessä saamme kaiken tuotua takaisin Suomeen.


Ti 03.12.2019

Olimme menossa aamulla jalkahoitotunneille, mutta meille kerrottiinkin luokkaan sisään mennessämme, että meillä ei olekaan jalkahoitoa vaan meidän pitäisi olla jossain aivan muualla. Joku toisen luokan oppilaista lähtikin sitten viemään meitä toiselle puolelle koulua, jossa meillä oli jonkinlainen koulutus. Koulutus oli happokuorinnoista. Emme kuitenkaan ymmärtäneet koulutuksesta mitään, koska se oli tietenkin Saksaksi. Koulutuksen jälkeen lähdimme töihin. Tänään piti olla viimeinen työpäivämme, mutta opettajat ehdottivat, että menisimme töihin vielä torstainakin, jos se sopii työpaikoille.

Anni P hoiti töissä pyykkejä ja kaikkea muuta siivous hommaa. Hän pääsi myös seuramaan kasvohoitoa. Sama asiakas kävi aikaisemminkin hoidossa ja hän osasi suomea, joten hänen kanssaan oli hauskaa puhua.

Anni R pääsi seuraamaan kolmea eri kasvohoitoa, lakkaamaan yhdet varpaankynnet sekä koristelemaan hoitolaa jouluisemmaksi.




Ke 04.12.2019

Keskiviikkona meillä oli koko päivän teoriatunteja. Kirjoitimme koko päivän blogia.  Iltakin meni vain rentoutuessa kotona.








To 05.12.2019

Aamupäivällä teimme happokuorintakoulutuksessa opetetuilla tuotteilla kasvohoidot pareittain molempiin suuntiin. Tässä menikin koko kouluaikamme. Tästä lähdimme tuttuun tapaan molemmat töihin.

Anni P:n viimeinen työpäivä alkoi pyykkien laitolla ja siivoamisella. Tällä kertaa hän ei päässyt seuraamaan hoitoja, joten hän siivoili ja järjesteli kaikkea. Hän sai työkavereiltaan myös pienen lahjan ja sitten hän lähtikin kotiin

Anni R pääsi tekemään kahdet alkupuhdistukset, värjäämään kahdet ripset sekä tekemään yhden käsihoidon. Näiden lisäksi hän seurasi kolmea erilaista kasvohoitoa. Kotiin hän pääsi klo 19 aikaan.


Pe 06.12.2019

Meillä oli aamulla ensin markkinointi tunnit. Tämän jälkeen Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon ultraäänilaitteella. Tästä menimme matematiikan tunneille. Viimeisenä meillä oli meikkausta. Viimeisillä tunneilla veimme oppilaille suomalaisia herkkuja maisteltavaksi itsenäisyyspäivän kunniaksi. Oppilaat halusivat myös ottaa meidän kanssamme yhteiskuvan. Pääsimme kotiin klo 15. Ilta meni ihan kotona rentoutuessa.






La 07.12.2019

Lauantaina päätimme lähteä Düsseldorfiin. Kävimme kuitenkin vain ihan muutamassa kaupassa, koska olimme molemmat aika kipeinä. Loppu päivä menikin maatessa kotona ja pakkaillessa matkalaukkuja. Illalla kävimme vielä kaupassa ja syömässä italialaisessa ravintolassa.





Su 08.12.2019

Sunnuntai menikin meillä vain pakatessa laukkujamme ja siivoillessa asuntoamme.


Ma 09.12.2019

Menimme kouluun kymmeneksi, koska meidän ei tarvinnut osallistua englannin tunneille. Meillä olikin siis viimeinen kemian tuntimme. Tunti meni tuttuun tapaan blogia kirjoittaen. Sitten meillä oli hermotunnit. Tunnin alussa saimme oppilailta jäähyväislahjan ja hyvästelimme heidät. Saimme myös opettajilta pienen paketin. Opettajat kyselivät meiltä vielä fiilikset ja pääsimmekin kotiin sen jälkeen. Kun pääsimme kotiin kävimme kaupassa palauttamassa pullot ja menimme takaisin kämpille odottamaan isännöitsijäämme. Hän kävi tarkastamassa asunnon ja palauttamassa meille takuuvuokran. Loppu ilta menikin pakatessa.



Ti 10.12.2019

Aamulla herätys olikin klo 4.30. Veimme vielä roskat ja sitten lähdimmekin suuntaamaan kohti juna asemaa. Kävely matka asemalle isojen matkalaukkujen kanssa oli hyvin mielenkiintoista, mutta selvisimme onneksi. Päästääksemme lentokentälle meidän täytyi kulkea bussilla ja kahdella junalla. Selvisimme lentokentälle ehjin nahoin. Vain yksi seitsemästä matkatavarastamme meni rikki. Kentällä kävimme aamupalalla mäkkärissä ja odotimme että pääsisimme chekiniin. Kun olimme saaneet laukut menemään ruumaan olikin turvatarkastuksen aika. Tarkastuksessa oli pelottava kone joshon piti mennä seisomaan kädet ylhäällä. Anni R joutui käpälöitäväksi, mutta hänkin pääsi onneksi lähtemään takaisin Suomeen. Odottelimme vielä noin 1,5 h ja sitten lentomme lähti. Lento sujui hyvin. Olimmekin Suomessa n. 15 min etuajassa. Siitä lähdimmekin kohti kotejamme.


keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Viides viikko Saksassa


Ma 25.11

Maanantai alkoi meillä ihan normaaliin tapaan englannilla. Tästä meillä oli kemiaa ja hermoston käsittelyä. Hermosto tunneilta pääsimme kuitenkin pois (kirjoittamaan blogia), koska oppilailla oli koe. Seuraavaksi Anni R teki jälleen Anni P:lle kasvohoidon mikrohionnalla. Viimeiseksi meillä oli atk:ta, jolloin kirjoitimme wilman päiväkirjaa. Ilta menikin sitten kaupassa käydessä ja ruokaa laittaessa.


Ti 26.11

Meillä oli aamulla ensimmäisenä jalkahoitoa. Anni P sai jalkahoidon ja Anni R teki jalkahoidon. Sitten meillä oli derma visualizer tunti. Tästä lähdimme töihin.

Anni P:n piti töihin päästyään kirjoittaa lapulle tietoja Suomesta ja itsestään. Hänen piti myös tutkia firman facebook sivuja. Työntekijöillä oli niin kiire, etteivät he ehtineet touhuta hänen kanssaan niin Anni siivoili ja pesi pyykkiä ym. mutta pääsi hän onneksi seuraamaan, kun Andrea teki kestovärejä.


Anni R värjäsi pomolleen kulmat ja muotoili ne. Hän seurasi myös kasvohoitoa, kesken kasvohoidon hänet haettiin alakertaan tekemään jalkahoitoasiakkaille joululahjapusseja. Sitten hän seurasi toista kasvohoitoa ja vielä mikroneulausta. Lopuksi Anni näytti työntekijöille, miten Suomessa värjätään ripset ja pomo näytti hänelle, miten kulmat muotoillaan langan, värin, pinsettien ja vahan kanssa. Annin työpäivä päättyi klo 20:30. Kotimatka taittui kahdella junalla. Ensimmäinen juna oli myöhässä ja niin oli myös toinenkin. Toinen juna saapui myös väärälle raiteelle aivan eri puolelle rautatieasemaa. Tästä tulikin oikein kunnon juoksulenkki Annille ja kaikille muille, jotka junaa olivat odottamassa toisella raiteella. Kaikkien ongelmien jälkeen Anni selvisi kuitenkin kotiin klo 22 jälkeen.


Ke 27.11

Keskiviikkokin oli meillä ihan peruspäivä. Koko päivän oli teoriaa, joka tarkoitti sitä, että kirjoitimme blogia. Hermosto tunnilla katsoimme kuitenkin elokuvaa nimeltä parfume. Päivä päättyi klo 15. Ilta meni lukiessa kirjoja, Netflixiä sekä YouTubea katsellessa ja ruokaa laittaessa.


To 28.11

Anni P ei tänä päivänä päässyt kouluun, Suomesta tulleen uutisen takia, joten Anni R vietti päivän koulussa yksin. Ensimmäisillä tunneilla hänelle tehtiin jonkinlainen selänhoito ja seuraavilla tunneilla hän teki kasvohoidon erikoishieronnalla. 

Tästä lähdettiinkin töihin.
Töissä hän seurasi ensin ripsien kestotaivutusta ja sitten ripsienpidennyshuoltoa. Sitten hän seurasi kasvohoitoa ja auttoi välinehuollossa. Työpäivä päättyi hänellä klo 19.


Pe 29.11

Ensimmäiset tunnit meillä oli markkinointia ja tämän jälkeen Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon. Sitten meillä oli matematiikkaa ja viimeisillä tunneilla meillä oli ehostusta. Ehostus tunneilla teimme Arabialaiset/Turkkilaiset häämeikit. Päivä päättyi normaaliin tapaan klo 15. Ilta meni meillä myös normaaliin tapaan.



La 30.11

Lauantaina päätimme matkata Kölniin. Menimme bussilla rautatieasemalle, josta meidän täytyi ostaa erikseen junaliput, koska matkakorttimme alueeseen ei kuulu Kölni. Kölniin junamatka kesti n. tunnin. Kölniin saapuessamme kävimme ensin katedraalissa, koska se on aivan rautatieaseman ulkopuolella. Katedraalin jälkeen pyörähdimme pikaisesti joulumarkkinoilla, mutta käännyimme aika nopeasti takaisin, sillä siellä oli niin paljon ihmisiä ja kulkeminen oli miltei mahdotonta. Loppuaikamme menikin melkein kokonaan ostoskadulla joululahjoja ostellessa, koska siellä oli monissa kaupoissa todella suuria alennuksia Black Friday:n ansiosta. Syömässä kävimme Pizza Hut:issa. Ruoan jälkeen kävimme vielä muutamissa kaupoissa ja siitä sitten matkasimme takaisin kotikaupunkiimme. Rheydt:issa kävimme vielä kaupassa ostamassa iltapalaa ja loppuillan otimmekin ihan vain rennosti kämpillä.


Su 01.12

Sunnuntai oli meidän lepopäivämme. Melkein koko päivä menikin sängyssä makoillessa ja nukkuessa. Joulukalenterit kuitenkin avasimme, kun olimme ne lauantaina Kölnistä ostaneet 1,5 € hinnalla. Laukkujakin hieman pakkasimme. Pohdimme myös sitä, kuinka remppamiehet eivät koskaan tulleetkaan remontoimaan toista keittiötä. Tulevatkohan he ollenkaan? Tämä jää meille mysteeriksi.

keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Neljäs viikko Saksassa


Ma 18.11


Aamu alkoi tuttuun tapaan englannilla. Tunnin aikana yritimme saada rästihommia tehtyä kuten kirjoitettua blogia. Seuraavalla tunnilla meillä olisi ollut kemiaa, mutta oppilailla oli koe niin tunnin opettaja sanoi meille, että voidaan mennä tekemään kouluhommia muualle. Niinpä menimme isoon aulaan, joka on koulun keskellä ja teimme siellä eri tehtäviä. Sitten meillä olikin hermotunnit, joiden opettaja on kyllä yksi suosikeistamme! Tunnin alussa oli selvästi jonkin laista vääntöä oppilaiden välillä. Seuraavalla tunnilla meillä oli kasvohoitoja ja saatiin olla pareja keskenämme mikä oli kivaa. Käytimme mikrohionta laitetta, joka tuntui aika rajulta iholla. Iho kyllä tuntui mukavalle hoidon jälkeen, mutta kristalli hippusia löytyi vielä 
illallakin suusta ja korvista. Viimeinen tunti olikin atk-tunti eli kirjoitimme wilma päiväkirjaa. Illalla mentiin käymää vielä kaupassa ja kokeilimme onneamme hamppareiden kanssa uudelleen. Tällä kertaa onnistuimme ja niistä tuli suussa sulavia. 


Ti 19.11

Pulun mielestäkin oli vääryys jättäää kanat
ilman tuliaisia.
Ensimmäisellä tunnilla teimme jalkahoitoja ja mitkä menivät hyvin. Saimme niistä kehuja. Saimme myös kuulla, että meidän ei tarvitse osallistua mallipäivään, joten pääsisimme jo 12 kotiin! Ennen kotiin pääsyä meillä oli vielä derma visulizer tunti.
Kun pääsimme koulusta, menimme kämpille ja söimme/katsoimme netflixiä. Sitten suuntasimme kohti hevostarvike kauppaa. Kauppa oli vähän pettymys. mutta kyllä Anni P löysi itselleen uudet kannukset. Sitten käytiin vielä pienessä eläinkaupassa, josta Anni R:n lemmikit saivat tuliaisia (paitsi kana raukat). Sitten alkoikin penkkari asujen metsästys isosta naamiaisliikkeestä. Tunnin rajun sovittelujen jälkeen löysimme itsellemme asut ja vielä hyvään hintaan.




Ke 20.11

Keskiviikot ovat teoriapäiviä, jolloin ei tehdä mitään hoitoja. Mutta tämän päivän piti olla poikkeus ja meillä piti olla koulua klo 18 asti mallipäivän takia. Saimme kuitenkin kuulla yhdellä tunnilla, että meidän ei tarvitse osallistua mallipäivään, eikä meidän tarvitsisi tulla torstaina kouluun vaan riittäisi meneminen töihin. Tuli kyllä tarpeeseen rentoviikko, koska reissu on ollut kumminkin hyvin rankkaa. Kun pääsimme koulusta, teimme ruokaa ja vietimme vaan aikaa keskenämme rentoutuen.



To 21.11

Aamulla me molemmat nukuimme pitkään, luimme kirjoja ja katsottiin ohjelmia. Työt meillä alkoi eri aikoihin, joten teimme ruuan aikaiseen, että molemmat ehtivät syömään.

Anni P:n työt alkoivat klo 14. Töissä hän oli kahdestaan yhden työntekijän kanssa. Hän pääsi tekemään alkupuhdistuksia asiakkaille, sekä tekemään käsihierontoja. Asiakkaille tehtiin mm happokuorintaa, jota oli mielenkiintoista seurata.

Anni R aloitti työt klo 17. Työpaikalla alkaisi klo 18 tapahtuma, joten Anni auttoi koristeluissa ja valmisteluissa. Hänen tehtävänsä oli valmistaa glühweiniä, johon tuli 6 pulloa viiniä, amarettoa ja teetä. Seos lämmitettiin kattilassa asiakkaita varten. Kun tapahtuma alkoi, Annin tehtävä oli tuoda uusia ja kuumia kasvokompresseja aina, kun uusi asiakas saapui pikakasvohierontaan. Tapahtuma päättyi klo 21 ja samalla Annikin pääsi kotiin. Hän sai kyydin kotiin yhdeltä työntekijöistä, koska heidän mukaansa rautatieasema ei ole turvallinen tuohon aikaan illasta. 




 
Pe 22.11

Aloitimme päivän markkinointitunneilla. Tuntien jälkeen oli käytäntöä ja Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon mikrohiontalaitteella. Seuraavaksi meillä oli matematiikan tunnit, jolloin molemmat luimme kirjaa. Viimeisillä tunneilla oli ehostusta, jolloin meille tehtiin häämeikit. Koulupäivä päättyi klo 15. Päästyämme kotiin otimme meikit heti pois ja rentouduimme omissa huoneissamme muutaman tunnin. Illalla lähdimme käymään vielä kaupassa ja lataamassa Netflixistä ohjelmia sekä pyörimme hetken myös joulumarkkinoilla. 


La 23.11

Mersu liikkeestä ei tällä kertaa
valitettavasti lähtenyt mitään mukaan,
sillä matka budjetti ei tällä kertaa riittänyt
Lauantaina suuntasimme Düsseldorfiin. Matka sujui mukavasti bussilla sekä junalla. Düsseldorfissa kävimme joulumarkkinoilla ja muutenkin shoppailemassa. Löysimme kaupoista paljon hyviä tuliaisia ja joululahjoja.

 Düsseldorfissa kaikki liikkeet olivat paljon isompia kuin muualla. Esimerkiksi Primark oli 5 kerroksinen ja paikallinen kirjakauppakin oli 7 kerrosta korkea. Sieltä löytyikin todella suuri valikoima kirjoja englanniksikin. 

Emme löytäneet hyvää ruokapaikkaa, joten päädyimme mäkkäriin illalliselle. Ruoan jälkeen matkustimme metrolla takaisin rautatieasemalle, josta makasimme junalla Mönchengladbachiin ja sieltä toisella junalla kotikaupunkiimme. Loppuilta menikin ihan vain oleskellessa kotona.






Su 24.11 

Sunnuntaina päätimme matkustaa uudestaan Alankomaihin Venlo kaupunkiin. Tällä kertaa matka taittui kahdella junalla. Venlossa kävimme taas kauppoja läpi etsien joululahjoja ja tuliaisia. Ei varmaankaan yhtään yllätä, että jälleen päädyimme Primarkiin ostoksille. Kävimme kyllä muissakin kaupoissa ja löysimme paljon hyviä lahjoja. Tässä menikin monta tuntia ja päädyimme jälleen mäkkäriin syömään, koska monet ravintolat olivat kiinni tai todella kalliita. Törmäsimme myös Venlossa Pyhä Nikolaukseen sekä hänen kanssaan kulkeviin naamat mustaksi maalanneita henkilöitä, jotka jakoivat karkkia lapsille. Tapasimme myös Petteri punakuonon. Tällä hollantilaisella porolla oli hyvin mielenkiintoiset äänet, kun sen edessä olevasta napista painettiin. Se muistutti lähinnä lapsen kiljuntaa johtuu varmaan murteesta sillä ei muisteta että porot ääntelisivät ihan tällä tavoin Suomessa. Tästä sitten matkasimme taas kahdella junalla kotiin. Kotona siivosimme, koska Barbara laittoi meille viestiä ja kertoi, että maanantaina työmiehet tulisivat remontoimaan toisen Annin keittiön.





keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Kolmas viikko Saksassa


 Ma 11.11


Aamumme alkoi englannin tunneilla. Tunneilla kirjoitimme blogiamme. Sitten meillä oli kemian (?) tunti. Kemian tunnin jälkeen meillä olisi ollut hermosto tunnit, mutta saimme opettajalta luvan mennä tietokoneluokkaan kirjoittamaan blogiamme. Tämän jälkeen Anni R. teki Anni P:lle kasvohoidon ja viimeisenä tuntina meillä oli atk:ta, jossa kirjoitimme wilmaan päiväkirjaamme. Illalla kävimme tekemässä vielä viikon ruokaostokset.


Ti 12.11

Aamulla meille tehtiin jalkahoidot. Meitä ei ole ikinä pelottanut näin paljoa, kuin tuolloin. Hygienia on olematonta, varpaisiin sattui hyvin paljon sen jälkeen ja moni kohta tuntui väärältä hoidossa. Hieronta oli kuitenkin hyvä. Sitten meillä oli derma visualizer tunnit ja tämän jälkeen lähdimmekin töihin.

Anni P:n työpäivä oli aika tylsä. Työntekijöillä oli niin kiire koko päivän, että he eivät ehtineet järjestää hänelle hommaa, joten hän lähinnä siivoili ja järjesteli paikkoja. Pääsi hän onneksi seuraamaan hydra facial hoitoa, joka tehtiin asiakkaalle kuka osasi Suomea. Oli hauskaa päästä puhumaan, jonkun kanssa suomea. Hydra facial hoito näytti myös super hyvälle olisi kivaa päästä itsekin hoitoon.

Anni R pääsi tekemään kasvohoito asiakkaalle käsihoidon. Hän myös seurasi toista kasvohoitoa, jossa kasvot myös vahattiin. Molemmissa kasvohoidoissa meni työntekijällä yli kaksi tuntia, joka tuntui todella pitkältä ajalta, koska hoidon pituus meillä koulussa on 1,5 tuntia. Lopuksi Hän joutui tekemään hoitolan Facebookiin arvontavideon, koska omistaja ajatteli sen olevan hauskaa, jos arvonnan voittajat julkaistaisiin suomeksi saksan sijaan.




Ke 13.11

Koulussa oppitunteina meillä oli psoriasi, hermosto, saksa ja atk. Koko päivä meni meillä kuitenkin blogia kirjoittaessa. Atk-tunneilla oppilailla oli koe, joten pääsimme lähtemään koulusta aikaisemmin. Ilta menikin sitten Netflixin, kirjojen ja ruoanlaiton parissa.


To 14.11

Aamun ensimmäisillä tunneilla teimme molemmat Annit yhdessä vartalohoidon yhdelle oppilaista. Tämän jälkeen teimme pareittain detox kasvohoidot molempiin suuntiin. Oppituntien jälkeen lähdimme töihin.




Anni P työt alkoivat tuttuun tapaan klo 14. Kun hän pääsi töihin hän pääsi tekemään yhdelle työntekijöistä kasvohoidon, kestovärit ja käsihoidon. Ne menivät oikein hyvin! Anni pääsikin n. puoli tuntia aiemmin töistä kuin piti. Kun hän pääsi kotiin meidän pihallamme käytiin huume kauppaa. Täällä kannabiksen poltto on hyvin yleistä, sillä lähes joka päivä pihallamme on porukkaa polttelemassa kannabista. On hyvin ärsyttävää, kun ihmiset polttelevat meidän portaillamme ja jättävät roskansa siihen, mutta emme voi asialle mitään.

Anni R aloitti työt tuntia aiemmin kuin yleensä, koska pomo oli pyytänyt häntä tulemaan aikaisemmin. Loppujen lopuksi pomo oli itse tunnin myöhässä ja Anni joutuikin vain seisoskelemaan tyhjän panttina hoitolassa odottelemassa. Kun pomo vihdoinkin saapui, laittoiva he yhdessä hoitohuoneet valmiiksi. Tämän jälkeen Anni pääsi seuraamaan ripsien värjäystä, jossa asiakkaan silmät pidettiin auki värjäyksen ajan. Lopuksi Anni lakkasi yhdelle asiakkaalle vielä varpaankynnet.




Pe 15.11

Aamulla meillä oli markkinointi tunnit, joka tarkoitti sitä, että istuimme tunneilla tekemättä mitään. Seuraavilla tunneilla Anni P teki toiselle Annille kasvohoidon. Välissä oli matematiikka ja viimeisillä tunneilla meillä oli ehostusta, jolloin sai meikata itseään tai olla tekemättä mitään. Illalla kävimme kaupassa ja loppu ilta menikin ihan kotona oleskellessa. 





La 16.11

Lauantaina matkasimme Neuss nimiseen kaupunkiin. Matkustimme ensin bussilla ja loppumatkan junalla. Neussissa kävimme kauppakeskuksessa, joka oli vähän pettymys. Kirjakauppa oli kuitenkin paras tähän menneissä käydyistä ja siellä kulukin paljon aikaa. Olimme hyvin kateellisia kauppakeskuksessa olleille lapsille, koska he pystyivät vuokramaan ponin ja kulkemaan sillä kauppakeskuksessa. Ponit olivat meille liian pieniä. 


Kauppakeskuksesta lähdimme matkaamaan takaisin kohti kaupunkiamme. Junamatkan jälkeen kävimme kaupassa ja mäkkärissä jälkiruoalla. Tästä matkasimme toisella junalla kohti kotia. Junan jälkeen kotimatkalla näimme ketjukolarin tapahtuvan, josta onneksi ei tullut ihmisvahinkoa. Kotona otimme vain rennosti loppu illan.






Su 17.11

Sunnuntai meni meillä pääasiassa rentoutuen. Toinen Anni luki koko päivän kirjoja ja toinen katsoi Netflixiä ja kävi lenkillä. Olimme ajatelleet syövämme hampurilaisia ja ostaneet sitä varten pihvit. Pihvit olivat kuitenkin niin pahoja, että heitimme ne heti roskiin. Päädyimmekin syömään pelkkiä ranskalaisia. Kun oli nukkumaanmenoaika, kuulimme kovaa musiikkia. Lähdimme selvittämään asiaa ja se kuuluikin meidän ulko-ovemme takaa rappusiltamme. Siellä seisoi porukka nuoria poikia polttelemassa ja kuuntelemassa räppiä. Teimme heille sisältä muutamat valomerkit, jotta he poistuisivat, mutta tämä ei toiminut. Lopulta Anni R pamautti nyrkillä oveen sisäpuolelta muutaman kerran kunnolla ja pojat lähtivät juosten pois paikalta. Tämän jälkeen pääsimmekin tyytyväisinä nukkumaan.

keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Toinen viikko Saksassa


Ma 4.11

Koulumme alkoi klo 8.45 ja ensimmäisenä meillä olikin englantia. Tunnilla käytiin läpi plastiikkakirurgiaa käsittelevää monistetta. Englannin tuntien jälkeen meillä oli ilmeisesti kemiaa, emme ole tästä kuitenkaan varmoja, koska kukaan ei meille tunnin aihetta selventänyt. Tunti pidettiin kuitenkin kemian luokassa, joten näin tulimme johtopäätökseemme. Meillä oli tämän jälkeen hermosto tunnit, joilla oppilaat esittivät jonkinlaisia näytelmiä hermojen toiminnasta. Sitten meillä oli käytännöntunnit, joilla me teimme kasvohoidot oppilaille. Viimeisellä tunnilla pääsimme tietokone luokkaan ja kirjoitimme vihdoinkin wilma päiväkirjaamme, jota emme melkein saaneet toimimaan. Päivämme päättyikin 16.45. Illalla kävimme kuitenkin vielä kaupassa.


Ti 5.11

Päivä alkoi yllätys yllätys klo 8 ja me teimmekin jalkahoitoja. Jalkahoito oli täysin erilainen kuin Suomessa. Jalkahoitojen jälkeen meillä oli taas Derma Visualizeria käsittelevä oppitunti, jonka aikana emme tehneet yhtään mitään, koska tunti oli saksaksi. Koulupäivän päätteeksi matkasimmekin ensimmäiselle työpäivällemme. Anni P:llä oli töitä klo 14-18 ja toisella Annilla klo 15-19.
Anni R:n työpaikka

Anni P pääsi seuraamaan hoitoja, joita tehtiin asiakkaille. Kaikki työntekijät olivat oikein mukavia. Vaikkei heidän englantinsa ollut mitään parhaita oli heillä silti hauskaa. Työpäivän aikana hän pääsi tekemään myös parit käsi- ja jalkahieronnat. Kun hän pääsi töistä hän oli luvannut odottaa toista Annia töistä. Joten hän meni käymään syömässä ja kauppakeskuksessa pyörimässä.

Anni R. pääsi töissä seuramaan ripsien ja kulmien värjäystä, ripsienpidennyksien huoltoa, säärien ja bikinirajan vahausta sekä kasvohoitoa. Hänelle myös näytettiin, kuinka tulevassa tapahtumassa hänen täytyy pikakasvohierontoja tehdä asiakkaille. Työpaikalla puhuttiin ihan hyvää englantia, joten Anni tuli hyvin toimeen työntekijöiden kanssa. Myös asiakkaat olivat mukavia. Työpäivän jälkeen Anni matkasi takaisin Mönchengladbachiin, josta molemmat Annit matkasivat yhdessä kotikaupunkiinsa.



Täällä on vähän isommat imurit
Ke 6.11

Menimme tuttuun tapaan aamulla kahdeksaksi kouluun, jossa meille selvisikin, että aamun tunnit ovatkin peruttu. Palasimme kämpille ja koulu alkoikin vasta 9.50. Välissä otimmekin pienet päikkärit. Ensimmäinen tuntimme koski hermoja, mutta opettaja päästikin meidät tietokone luokkaan kirjoittamaan blogiamme. Seuraavaksi meillä olikin saksan tunnit, joista emme taaskaan ymmärtäneet yhtikäs mitään. Viimeiset tunnit meillä olikin Atk:ta. Koneista oli netti pistetty pois, joten emme päässeetkään kirjoittamaan blogiamme uudestaan. Päivä päättyikin klo 15. Illalla vaan lepäilimme kämpillä ja teimme ruokaa.



To 7.11

Ensimmäisillä oppitunneilla meille tehtiin vartalohoidot, johon kuului kuorinta, laite, naamio ja hieronta jaloille ja selän alueelle. Seuraavilla tunneille meille tehtiin kasvohoidot laitteilla. Aamun hemmotteluhetki oli kyllä mukava. Yllätyksenä meille tulikin iltapäivästä asiakkaat mallipäivänä, koska koulun oppilaita oli kipeänä, joten jouduimme korvaamaan heitä. Yksi Anni teki selänhoidon ja kasvohoidon, toinen teki pelkän kasvohoidon. Oli mielenkiintoista tehdä hoitoja asiakkaille, kun ei ollut yhteistä kieltä, mutta siitä selvittiin ja saimme ihan tippiäkin asiakkailta. Tämä tippikulttuuri olisi sopiva lisä meidän Suomen aspa-päiviinkin. Päivä oli jälleen kevyt 10 tuntia pitkä ja olimme ihan poikki sen lopussa.



Pe 8.11

Aamulla meillä oli ensimmäisenä markkinointia, samalla teimme kouluhommia, koska emme taaskaan ymmärtäneet sanakaan. Seuraavaksi me teimme kasvohoidot ultraäänilaitteilla koulun oppilaille. Kasvohoitojen jälkeen meillä oli matematiikkaa. Anni P oli koko viikon odottanut matikan tunteja, mutta pettyi, koska tunneilla ei laskettu ollenkaan vaan käytiin suullisesti asioita läpi. Täällä lasketaan myös laskuja eri tavalla kuin Suomessa. Viimeiset tunnit meillä oli meikkausta ja teimme siellä häämeikit. Meikkauksessa tuli pieni paniikki, kun saimme tietää, että täällä käytetään meikkeihin vain puoli tuntia (saimme tämän kuulla, kun aikaa oli vain 10 min jäljellä), kun puolestaan meillä käytetään koulussa 1,5 tuntia. Täällä käytetään kaikille samaa ripsiväriä, mikä vähän hirvitti meitä. Päivä päättyi onneksi jo kolmelta.


Ilta olikin meillä tapahtumarikkaampi. Kun tulimme koulusta ihmettelimme sitä, että pihallemme rakennettiin kokkoa. Hetki siitä, pihalle alkoi kokoontumaan lapsiperheitä. Paikalle tuli myös hevoskärry ja paloauto. Pihastamme he lähtivät kulkueena kiertämään ympärikaupunkia, orkesterin säestyksellä. Hetkenpäästä he tulivat takaisin ja pihalla alkoi jonkinlainen näytelmä ratsastastajasta joka kiertää hevosellaa kokkoa ja auttaa jotain pappaa. Lapsille jaettiin myös lahjoja. Pikkuhiljaa ihmiset hiipuivat pois. Kun teimme illalla rauhassa ruokaa tapahtuman jälkeen, keittiökaappimme päätti kesken kaiken romahtaa seinältä alas. Toinen Anneista sai sen kuitenkin onneksi kiinni ja säästyimme suuremmilta vahinkoilta (RIP meidän ketsuppi). Loppu ilta kuluikin sitten keittiön siivoilussa ja Barbaralle soitellessa.


La 9.11

Lauantaina nukuimme aamulla pitkään ja menimme shoppailemaan Mönchengladbachissa sijaitsevaan Minto kauppakeskukseen. Kävimme myös ensimmäistä kertaa syömässä KFC:ssä ja jälkiruoalla kävimme vielä mäkkärissä. Kävimme myös ruokakaupassa ennen junalla kotiin lähtöä. Kotikaupungissamme kävimme vielä kirjakaupassa ja suuntasimmekin sieltä kotiin. Loppupäivä menikin ihan vain levätessä.




Su 10.11

Aamulla heräsimme aikaisin ja suuntasimme bussipysäkille. Hetken odottelun jälkeen meille selvisikin, että bussi ei kuljekaan sunnuntaisin, joten lähdimme kävelemään rautatieasemalle. Matkustimme junalla Mönchengladbachiin. Rautatieasema oli täynnä jalkapallofaneja, koska ilmeisesti Borussialla (paikallinen jalkapallojoukkue) oli peli. Matkamme jatkui toisella junalla Alankomaiden puolelle Venlo nimiseen kaupunkiin.  Venlossa suuntasimme etsimään primarkia ja se löytyikin aika helposti. Siellä vierähtikin reilut 2 tuntia. Tämän rankan koettelemuksen jälkeen olimme kuolla nälkään ja löysimme lupaavan näköisen ravintolan. Ruoka oli kuitenkin suuri pettymys, mutta tarjoilijamme oli kuitenkin todella mukava ja innoissaan siitä, että olemme Suomesta.
Kello oli sen verran paljon, että suuntasimme takaisin Venlon rautatieasemalle. Jossa tapasimme aamulla samassa junassa tulleita mummoja. Oli hieman eksyneen näköisiä, koska emme tienneet mistä junan alkumatkan korvaava bussi lähtee. Vaikka meillä ei ollut mummojen kanssa yhteistä kieltä, he antoivat meille nyökkäyksiä siitä, että olemme oikeassa paikassa. Mummoihin voi aina luottaa, sillä selvisimme perille. Bussin jälkeen matkustimme loppumatkan kahdella junalla kotiin. Ilmeisesti jalkapallopeli oli mennyt hyvin, koska vastaamme tuli jatkuvasti hyvin onnellisia ja juopuneita ihmisiä, joilla oli fanituotteita päällään.